Όταν ο Alain Delon ταξίδεψε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει παράσταση στην Επίδαυρο.

Ο Alain Delon ήταν ένας από τους μεγάλους σταρ που επισκέφτηκαν την Ελλάδα τη δεκαετία του 1960. Ο εμβληματικός Γάλλος ηθοποιός βρέθηκε για λίγες ημέρες στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του επέλεξε να πάει και στην Επίδαυρο. Στο ταξίδι αυτό συνοδευόταν από τον μεγάλο του έρωτα, τη Romy Schneider.

Ο Alain Delon στην Επίδαυρο

Η παράσταση που παρακολούθησε το ζευγάρι ήταν η τραγωδία της Εκάβης με πρωταγωνιστές την Κατίνα Παξινού και τον Αλέξη Μινωτή. Μαζί με το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα και ο Ιταλός σκηνοθέτης Luchino Visconti. Λίγες θέσεις πιο πέρα, στα διαζώματα του αρχαίου θεάτρου, παρακολουθούσε την παράσταση και η Τζένη Καρέζη με τον Λυκούργο Καλλέργη και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν. 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Alain Delon γοητεύτηκε από την Τζένη Καρέζη. Ο Νίκος Μαστοράκης, μεταφέροντας την είδηση για την επίσκεψη του Γάλλου σταρ στην Ελλάδα σημείωσε στην εφημερίδα “Εμπρός” ότι ρωτήθηκε για την Ελληνίδα ηθοποιό. “Είναι από τις γυναίκες που θα μπορούσα να αγαπήσω μέσα σε μια στιγμή. Έχει δύο μάτια καταπληκτικά!” φέρεται να είπε ο Alain Delon σύμφωνα με τον αρθρογράφο. 

Η θυελλώδης σχέση του με την Romy Schneider

O Alain Delon, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς ζεν πρεμιέ του παγκόσμιου σινεμά. Συνδέθηκε ερωτικά με τις ομορφότερες γυναίκες της εποχής του και συχνά τον αποκαλούσαν ως η αρσενική Brigitte Bardot. Ο μεγαλύτερος έρωτάς του όμως ήταν η Romy Schneider και χρόνια αργότερα ο ίδιος παραδέχτηκε ότι μετάνιωσε που δεν την παντρεύτηκε. 

Η ερωτική τους ιστορία κράτησε μόνο 5 χρόνια. Από τον χωρισμό τους, κατάφεραν να κρατήσουν μία φιλική σχέση, ένα κεφάλαιο που πόνεσε πολύ την ηθοποιό. Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, το 1962, ξεκίνησε να βγαίνει παράνομα με τη Γερμανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Nico, η οποία λίγους μήνες αργότερα έφερε στον κόσμο ένα παιδί. Το τέλος όμως ήρθε έναν χρόνο μετά, όταν ο Alain Delon αποφάσισε να φύγει με τη Γαλλίδα ηθοποιό Nathalie Barthelemy, χωρίζοντας τη σύντροφό του με ένα γράμμα.