Ομιλία του Καθηγητή Αριστείδη Χατζή για το Σύνταγμα της Επιδαύρου στους μαθητές του Λυκείου Λυγουριού.
Σήμερα 22 Μαρτίου στα πλαίσια των εορτασμών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου μας έκανε την τιμή ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής και μίλησε στην κοινή εκδήλωση στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Λυγουριού!
Μια ιδιαίτερη εκδήλωση η οποία προτάθηκε στον καθηγητή με στόχο τα δικά μας παιδιά, οι δικοί μας μαθητές να μάθουν για τα όσα σημαντικά αποφασίστηκαν και διαδραματίστηκαν στον τόπο μας!
Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που ο καθηγητής κ. Χατζής, φίλος της Επιδαύρου, δέχθηκε άμεσα την πρόσκλησή μας κ μας τίμησε με την παρουσία του!
Έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά μέσα από έναν διαγωνισμό να εισχωρήσουν βαθιά στη μελέτη του Πρώτου Συντάγματος της Επιδαύρου.
Φυσικά μας έδωσε μια ακόμα πληροφορία ότι οι σημαίες που ψηφίστηκαν στην Πρώτη Εθνοσυνελευση της Επιδαύρου αποτυπώθηκαν σε χαρτί και μετά από έρευνα τις βρήκε ο ίδιος ο Καθ. Αριστείδης Χατζής στα Βρετανικά Εθνικά Αρχεία.
Μαθαίνουμε για τον τόπο μας πρώτα απ όλα για να γνωρίζουμε την ιστορία μας!!
Είμαστε υπερήφανοι για τον ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ !!!
Συγχαρητήρια σε καθηγητές (ιδιαίτερα στην κ. Καψάλη), μαθητές και φυσικά σε όλους όσοι συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση!
Χρόνια πολλά!!!
Ο Δήμαρχος Επιδαύρου
Τάσος Χρόνης
Ο Καθηγητής Αριστείδης Χατζής δήλωσε :
Στο Λυγουριό σήμερα το πρωί, μίλησα για το αγαπημένο μου θέμα, το Σύνταγμα της Επιδαύρου. Εδώ με βλέπετε λίγο πριν αρπάξω το μικρόφωνο για να φύγω από το βήμα και να μιλήσω, χωρίς κείμενο φυσικά. Αλλά κάναμε και κάτι παραπάνω. Εδώ κι ένα μήνα, 6 ομάδες μαθητριών και μαθητών, προσπάθησαν να βρουν τις διάφορες ανάμεσα στο τελικο κείμενο του Συντάγματος στα ελληνικά και το προγενέστερο κείμενο που γράφτηκε στα γαλλικά. Τα παιδιά παρατήρησαν πολλές διαφορές – ακόμα και ορισμένες που εγώ δεν είχα προσέξει. Θα ανέβαζα την ωραία αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλα με τα παιδιά αλλά δεν το κάνω επειδή είναι ανήλικα. Ευχαριστώ πολύ το σχολείο, τον εξαιρετικό δήμαρχο Tasos Chronis που με κάλεσε και τη φιλόλογό που το οργάνωσε, την Σοφία Καψάλη. Η δε Επίδαυρος, παλιά και νέα, πάντα πανέμορφη και ηλιόλουστη.