Συνάντηση με τον γενικό γραμματέας  Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ο Τάσος Χρόνης.

Τεχνική συνάντηση για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα με τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ Τάσο Χρόνη και την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία.

Συζητήσαμε για την πορεία του ΠΑΑ 2014-202 και της ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 στην Αργολίδα και ειδικότερα στην ιστορική Επίδαυρο, ώστε να έχουμε βελτιστοποίηση της γεωργίας, αύξηση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου και αύξηση του απασχολούμενου με τη γεωργία και την κτηνοτροφία αγροτικού πληθυσμού ενώ παράλληλα θα αυξηθεί το οικογενειακό εισόδημα από τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Στην Επίδαυρο παρά την αύξηση του τουρισμού, υπάρχει μείωση του πληθυσμού με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (2011-2021) και ο πρωτογενής τομέας είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση, αλλά χρειάζονται και άλλες επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές όπως τα έργα ταμιευσης και διανομής νερού με προϋπολογισμό άνω των 5 εκατ ευρώ και βελτιώσεις σε αγροτική οδοποιία με βάση την ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του μέτρου.

Ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από τον κ Υπουργό ΥΠΑΑΤ Kostas Tsiaras και τον αρμόδιο Υφυπουργό Διονύσης Σταμενίτης – Dionisis Stamenitis.