Συνάντηση Γιώργου Γαβρήλου με Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού

Στην Υπουργό Πολιτισμού το ζήτημα της προστασίας των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής, με πρωτοβουλία του βουλευτή.

Με τον πρόεδρο του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού, κ. Προύντζο Γιώργο συναντήθηκε ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με κεντρικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα φθοράς και εγκατάλειψης που αντιμετωπίζουν σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της περιοχής, προεξάρχουσας της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης είχαν ακόμη την ευκαιρία να μιλήσουν για το εύρος δραστηριοτήτων του Συλλόγου καθώς και για τις προσπάθειες που κάνουν τα μέλη του να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση, αλλά και να φέρουν κοντά την τοπική κοινότητα. Όπως σημείωσε ο Γιώργος Γαβρήλος, είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους να ασχολούνται με τον τόπο τους, να προσφέρουν τις δυνάμεις τους για να ενώσουν το παρελθόν με το παρόν και να σχεδιάζουν συλλογικά δράσεις που φέρνουν αέρα ζωής και ανανέωσης στα χωριά του Νομού.

Αναφορικά, τέλος, για το καίριο ζήτημα της ανάγκης προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης των μνημείων της περιοχής, ο βουλευτής Αργολίδας έχει καταθέσει ήδη αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού, με την οποία ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου και την ένταξη των τοπικών μνημείων σε χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην όσο των δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, έτσι ώστε να είναι ασφαλή για τους επισκέπτες.