Π.Ψυχογυιός: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει ότι φοβάται τις εκλογές .Ήδη ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2023, βάζει πήχη τις ευρωεκλογές του 2019 και όχι την εκλογική αναμέτρηση του 2023, το κάνει γιατί γνωρίζει ότι τα ποσοστά του κόμματός του θα είναι πάρα πολύ χαμηλότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν νιώθει άνετα γιατί δεν θα τα πάει καλά με την οικονομία. Το ότι το κράτος αυτή την στιγμή κερδοσκοπεί στην πλάτη των πολιτώνκαι βγάζει δισεκατομμύρια από τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, , είναι αυτό που τον κρατάει όρθιο δημοσιονομικά. Την ίδια στιγμή οι υψηλοί άμεσοι αλλά και έμμεσοι φόροι σε συνδυασμό με την πληθωριστική πίεση στα τρόφιμα, τις τιμές στην ενέργεια,οι χαμηλοί μισθοί και οι δαπάνες των πολιτών για υγεία και στέγαση κατατρώνε το εισόδημα τους, έχοντας ως αποτέλεσμα να είμαστε 2η από το τέλος στην Ευρώπη των 27(Μόνο πάνω από την Βουλγαρία) σε αγοραστική δύναμή.

Την ίδια στιγμή ενώ το μερίδιο μισθών στην Ελλάδα είναι το δεύτερο από το τέλος στην Ευρώπη των 27, το μερίδιο κερδών επί εποχής Μητσοτάκη τρίτο από την κορυφή. Είμαστε τρίτη χώρα στα κέρδη και προτελευταίοι σε μισθούς. Αυτό δείχνει ότι στην χώρα ενώ παράγεται πλούτος, αυτός αφορά λίγες μεγάλες εταιρίες, που κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Η εικόνα της ραγδαίας αύξησης του κόστους ζωής και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, ενισχύεται από τη διαφορά επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου χορηγήσεων η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με αποτέλεσμα φέτος οι τράπεζες να βγάλουν σύνολο 4 δισ. ευρώ.Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι «με τη ΝΔ, πιο κοντά στην Ευρώπη», ενώ με την ΝΔ αποκλίνουμε και απομακρυνόμαστε από όλους τους δείκτες ευημερίας της

Ούτε οι ευελιξίες που υπήρχαν και τον βόλεψαν για μια μεγάλη περίοδο θα υπάρχουν και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης σιγά-σιγά φεύγουν ενώ δεν έχει αξιοποιηθεί σωστά. Ενδεικτικά με το τεράστιο ζήτημα της στεγαστικής κρίσης και την στιγμή που συνεχίζει να υπάρχει αύξηση των ενοικίων για τις οικογένειες στο 42% και για τους φοιτητές 51% σε τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση κωφεύει. Εδώ και τρία χρόνια το ΠΑΣΟΚ τον καλεί να αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία: 20.000 κοινωνικές κατοικίες η πρώτη χώρα, 10.000 η δεύτερη, 11.000 η τρίτη. Για να μπουν νέα ζευγάρια, φοιτητές με κοινωνικά κριτήρια και χαμηλά ενοίκια.

Όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας.Αυτές οι Ευρωεκλογές θα κρίνουν πολλά. Και στην Ευρώπη αλλά και στο εσωτερικό . Το παραγωγικό μοντέλο που θα ακολουθήσουν τα κράτη μέλη, τη μεταναστευτική πολιτική, τους όρους αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η συμμετοχή στην κάλπη δύναται να δημιουργήσει όχι απλά την προσδοκία αλλαγής στην ζωή μας, αλλά και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αναφορικά με το ποια Ευρώπη επιθυμούμε πραγματικά. Αλλά και στο εσωτερικό είναι κρίσιμες για την επόμενη μέρα και τους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν. Αν η Νέα Δημοκρατία δεν νιώσει τώρα πολιτική απειλή, τότε η απάντηση σε όλα θα είναι 41% Οι πολίτες έχουν μια χρυσή ευκαιρία την Κυριακή 9 Ιουνίου. Μπορούν με την συμμετοχή και την ψήφο τους να δώσουν τέλος σε αυτήν την ασυδοσία, που έχει να κάνει με την υγεία, την παιδεία, το κράτος δικαίου, την οικονομία.

Την Κυριακή ας κάνουμε το αποφασιστικό βήμα, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές η Δημοκρατική Παράταξη να νικήσει την συντήρηση στην χώρα μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ