Εορτασμός Αγ. Τριάδος με υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα, στο Λυγουριο.

Με κάθε λαμπρότητα τιμά τη μεγάλη εορτή της Αγίας Τριάδας, η Ενορία του Λυγουριού, η έδρα του Δήμου Επιδαύρου στην Αργολίδα. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την υποδοχή τιμίου λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Αιγίνης , στην είσοδο του ναού. Το ιερό λείψανο μετέφερε από την Ύδρα με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εφραίμ, ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός.

Το Ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Λυγουριό ,κατόπιν σχετικού αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου , έως και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2204. Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024.

Ακολούθησε εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος και περιφορά της εικόνας.

Τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου με τις σημαίες τους το Σύλλογο γονέων Δημοτικού που φωτισε με φανάρακια την πομπη τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων με τις παραδοσιακες φορεσιες και την μεγάλη σημαια που κρατούσαν, τη φιλαρμονικη Ερμιονης και ταυς μαθητές της σχολής βυζαντινης μουσικής του τμήματος Επιδαύρου.